Överlägg

Testosterontillskott

Känner du dig nedstämd, har du minskad sexlust, eller svårt att sova? Detta kan vara tecken på låga testosteronnivåer. Även fast det är vanligast hos män, så kan det även påverka kvinnor.

Idag ska vi ta en titt på testosterontillskott. Vad är det egentligen, och vem bör ta det? Fortsätt läsa så ska vi ta reda på om det passar just dig. Huvuddelen av dessa fakta har vi hämtat ifrån tillskottsexperterna på tillskottsbilbeln.se.

Vad är testosteron?


Testosteron är en könshormon som bildas både hos män och kvinnor. Under puberteten ökar produktionen av testosteron kraftigt, främst hos män.

Ämnet hjälper mest till att utveckla könsorgan, muskelmassan och rösten. Testosteron är även ansvarig för ökad sexlust hos män. Medans kvinnors sexlust påverkas av en kombination av testosteron och östrogen.

bygg muskler med testosteron


Testosteron som kosttillskott?

Testosteron är länkat till vårat humör på många sätt. Ett lågt testosteronvärde kan orsaka trötthet och irritation.

T-boosters använder oftast naturliga ämnen för att öka kroppens egna produktion av testosteron i samband med träning.

Om du lider av sömnbrist eller nedstämdhet så kan det bero på lågt testosteronvärde. Det finns mycket fakta och forskning om detta när det rör män, men för kvinnor är det inte helt konstaterat, då fler hormoner påverkar.

Vem bör ta testosterontillskott?

Ju äldre man blir, desto mer sjunker ens testoronnivå. Förutom ålder så påverkas testoronnivån av många andra faktorer som t.ex sjukdomar, övervikt eller livsstil.

Depression, hjärt/kärlsjukdomar och reumatisk sjukdom har en påvisad koppling till låg tesosteronnivå. Det är dock oklart om lågt testosteron bidrar till sjukdomarna, eller om sjukdomarna bidrar till lågt testosteron.

Testosterontillskott är bäst använt hos män vid 30-års ålder och uppåt i samband med en aktiv livsstil.

Då testosteronnivån sjunker naturligt med ålder så kan det vara bra att ta testosterontillskott ifall du känner av symtpomen. (Nedstämdhet, minskad sexlust, eller sömnbrist.)

Fördelar med Testosterontillskott

Förutom att motverka depression och sömnbrist, så är testosteron även viktigt för muskelbyggnad.

Testosteron kan förbättra:

  • Fysisk prestation
  • Självförtroende
  • Välmående
  • Muskelbyggnads-kapaciteten

Resultaten av en T-booster märks av ganska fort, så det är lätt testa och se om det passar just dig.

Nackdelar med testosterontillskott

Det finns inga påvisade nackdelar med testosteron. Dock så är det värt att nämna att personer med normal testosteronnivå bör undvika att ta tillskott under längre perioder, då det kan framkomma biverkningar.


Sammanfattning

Så då har vi kommit fram till att testosterontillskott använder naturliga ämnen för att öka kroppens egna produktion av ämnet, och det kan användas av både män och kvinnor som lider av depression, sömnbrist, nedstämdhet eller orkeslöshet.

Vi hoppas att du lärt dig något nytt, och ser framemot att höra från dig om din upplevelse med T-boosters.

Källa:


https://tillskottsbibeln.se/basta-testoboosters/

https://www.internetmedicin.se/-testosteronbrist-hypogonadism-hos-man/